Blogga om odling och trädgårdsland

Blogga om odling och trädgårdsland

När du ska starta en blogg och orka hålla den igång behöver du satsa på ett ämne som både är intressant för andra och för dig själv. Brinner du för ämnet och kan ha nytta av att gå på djupet kan du också inspirera andra. Att blogga om odling och att anlägga ett eget trädgårdsland är ett ämne som verkligen ligger rätt i tiden. Läs mer här.

Ett ämne med många spår

Det är lätt att tro att du per automatik själv måste ha en mindre gård eller en villa med en rejäl trädgård för att kunna odla. Ska du dessutom inspirera andra känns det kanske viktigt, men faktum är att du kan odla precis överallt. Människor som bor i lägenhet kan odla potatis och grönsaker på balkongen och det finns minst lika många som vill läsa om det som det finns småbrukare som delar med sig av sina erfarenheter. Kanske har du precis skaffat en egen kolonilott? Det finns med andra ord många spår inom ämnet odling och trädgårdsland. Det gäller för dig att välja en ingång och starta upp din blogg.

Tips på blogginlägg

Det är alltid intressant att följa en odling från början. Du kan därför till exempel starta din blogg med att du anlägger ett trädgårdsland. Då kan du passa på att tipsa om trädgårdsredskap från wexthuset.com och kanske till och med inleda ett samarbete. Du kan dessutom själv använda och visa vilka trädgårdsredskap du har skaffat från wexthuset.com och passa på att recensera dem på din blogg. Vilka fröer och grönsaker du ska odla i ditt trädgårdsland är också intressant att blogga om. Du kan blogga om:

  • Dina planritningar.
  • Anläggandet av trädgårdslandet.
  • Välja fröer och grönsaker.
  • Ogräsresning.
  • Gödning.
  • Följa hur odlingen växer.
  • Att skörda.

Ovanstående är bara en handfull exempel på vad du skulle kunna blogga om. Det finns en hel del bloggare som sysslar med just odling och trädgårdsland, vilket gör att du kan kika på hur konkurrenterna har gjort. Det unika med din blogg blir din vinkling och dina tips för att lyckas med trädgårdslandet.

Blogga om verkligheten

Du kan också välja att göra tvärtom för att locka läsare som är trötta på att alla alltid bara visar upp det bästa på bloggar och i sociala medier. Blogga om dina misslyckanden som förstagångsodlare och vad du har lärt dig tack vare dem. När andra människor kan känna igen sig och sympatisera med den som skriver kring innehållet skapas ett intresse. Detta intresse kan bli avgörande för hur många läsare du lyckas få till din blogg. Det viktigaste är att du bloggar om verkligheten och att du inte försöker bygga några luftslott. Det kommer dina läsare nämligen snabbt att genomskåda och de belönar dig genom att välja en annan bloggare istället.

Att blogga

Kommentarer är stängda.
nisarg