Blogga med syfte

Blogga med syfte

Många bloggar och det kan handla om nästan vad som helst. En del nischar sig och berättar om en process i livet eller ett jättestort intresse som man vill dela med sig av, andra skriver mer vardagligt om allt som händer. De som lyckas skriva intressant och dessutom har tålamodet att hitta nya infallsvinklar över tid, så det inte bara blir en massa upprepningar, kan få väldigt många följare och kanske tjäna pengar på sin blogg i bästa fall. Ytterst få lyckas försörja sig på sitt bloggande även om en del fantastiska exempel finns. De flesta känner väl till Isabella Löwengrip, tidigare känd som Blondinbella och Kenza som verkligen nått berömmelse via sitt bloggande.

Marknadsför dig själv

Varför inte blogga med syftet att marknadsföra dig själv som yrkesperson? Det du kan och brinner för, det du vill jobba med och vilka företag du skulle vilja jobba med? Det blir ett jättebra sätt att visa sin ambitionsnivå för en bred publik och därmed öka chansen att du hittar ditt drömjobb. Eller kanske tvärtom: Att drömjobbet hittar dig. Varför inte länka till rekryteringsföretag i Stockholm och bygga nätverk. Det fungerar ofta åt båda hållen. Om du dessutom har en intressant blogg som verkligen visar vem du är blir den ett helt fantastiskt redskap när du ska skicka iväg ett CV eller personligt brev.

En blogg säger mer

En blogg säger så otroligt mycket mer om dig som person och visar dessutom över tid vad du gjort och vilka kontakter, bilder och länkar du har på nätet. Den visar helt enkelt vem du är. Genom att arbeta seriöst med det här får du en portfolio som kan bli avgörande när du konkurrerar med någon annan om ditt drömjobb.

Använd en plattform du gillar

Många som börjar med traditionellt bloggande utvecklar det hela och börjar producera material för andra plattformar som Instagram eller Youtube. Andra väljer att satsa på en intressant podcast.

Kommentarer är stängda.
nisarg