Bloggar och deras betydelse

Bloggar och deras betydelse

Det är vanligt idag att många bloggar. Att blogga är att skriva en typ av webbdagbok på en webbplats som innehåller publicerade inlägg likt en uppdaterad dagbok. Både företag och privatpersoner bloggar för att nå ut till fler läsare. Fördelen med en blogg, är att den får en mer personlig touch även om ett företag till exempel bloggar om en produkt, eller vill marknadsföra sina tjänster genom en blogg.

Blogg på eget företag – en smart marknadsföring!

Om man äger ett företag, finns det stora fördelar med att blogga! En blogg på en företag blir mer intressant för läsaren då den inte känns lika “strikt” som en professionell marknadsföring av en produkt. En blogg kan på ett mer personligt plan nå ut till läsaren och texten kan ha ett mer naturligt vardagsspråk. På en blogg för det egna företaget, kan man lyfta fram fördelar med produkterna och tjänsterna. Man kan även förklara och beskriva uppdateringar och berätta om rabatter och nya produkter som man har fått in och hur bra de är. Det finns många bra sätt som man kan använda sig av för en smart marknadsföring. En smart tjänst som är ett måste för företaget är marketing automation! Men vad är marketing automation egentligen? Marketing automation är en typ av förprogrammerad process där programmet automatiskt sänder personanpassad marknadsföring till kunden varje gång man har kontakt.

Hur etablerar man sin blogg?

När man skapar en blogg, oavsett om det gäller till företaget eller som privatperson, finns det smarta råd för hur man etablerar sin blogg så att man får många intresserade och nyfikna besökare. I början är det smart att se till så att man bloggar ofta så att man får liv i bloggen, samt att den har ett bra grundinnehåll. En annan smart strategi är att, i början när bloggen är ny, kommentera på andra bloggar så att människor upptäcker den egna bloggen genom kommentaren. Många tycker om att läsa kommentarer och då kan man få personer att lägga mer märke till vad man har skapat. Ett bra forum för att få andra att märka sin egen blogg, är att kommentera på Youtube. Youtube är ett media där folk kommenterar dagligen på inlägg och det är populärt att scrolla ner bland kommentarer. Då kan det vara smart att kommentera på videor där den som postar inlägget har samma koncept och intresse för det man själv har eller säljer. Det är även viktigt att vara intressant och ha spännande inlägg som fångar läsarens intresse.

Alla kan bli så kallade bloggare och i kombination med smart marknadsföring och unika texter kan man lyckas med sin blogg. Några kända bloggare i Sverige är bland annat före detta statsminister Carl Bildt med sin hemsida carlbildt.wordpress.com, Magdalena Graaf med sidan magdalenagraaf.se, Isabella Löwengrip med sin hemsida isabellalowengrip.se eller Elin Kling, känd stylist med sin blogg Style by Kling. Det finns en rad andra bra bloggare ute på internet som kan göra skillnad och inspirera. Bloggar kan praktiskt taget handla om nästan vad som helst med massor av tips, råd, nyheter, produkter, tjänster eller annat spännande!

Kommentarer är stängda.
nisarg