4 tips för att tjäna pengar på din blogg

4 tips för att tjäna pengar på din blogg

Du behöver mer pengar på kontot och vill börja tjäna pengar på din blogg. Men du vet antingen inte vad du gör för fel eller hur du ska börja. Här kommer fyra tips som kan hjälpa dig att få mer pengarna i plånboken.

Bloggen som din pengamaskin

Det är flera svenskar som lever heltid på att blogga. De flesta av dem är inte berömda, men de kan ändå arbeta framför sin dator och blogga om sådant som de verkligen gillar. Naturligtvis krävs det mycket arbete och ett strategiskt tänk, men det är helt möjligt. Även om ditt mål just nu inte är att bli heltidsbloggare, så kan du alltid börja blogga för att få mer på kontot. När du väl kommit igång med bloggen, så är det ett lyxigt sätt att få extra cash varje månad. Med mer pengar att röra dig med, kan du både resa mer, betala av snabbare på lånen, arbeta mindre och skaffa dig lite vardagslyx. Vardagslyx som städning och fönsterputsning eller kunna betala för flyttstädning och magasinering när du ska flytta. Om du just nu ska flytta får du både mer tid och mindre stress om du anlitar qleano för flyttstädningen, de finns över hela landet och har alla städtjänster som du behöver.

1# Rätt bloggrund

Du måste ha eget domännamn och hosting för att skapa en inkomstbringande blogg. Köp flera domännamn och testa olika bloggar. Framgångsrikt bloggande baseras på trial and error och att aldrig ge upp.

2# Nicha bloggen

Din blogg måste handla om något särskilt, inte om dig eller träning, hundar, löpning eller matlagning i allmänhet. Gör en riktigt smal blogg: löpträning inför Tjejmilen för pensionärer, skapa egna glaspärlor eller ekonomiska tips för minimalister. Du måste ha en tydlig målgrupp, både gällande ålder och kön.

3# Använd sociala medier rätt

Sociala medier kan vara mycket användbara för en blogg. Ta reda på var din målgrupp finns (Facebook, Pinterest, Instagram, Twitter etc.) och skapa en relation med dem. Du kan också skriva riktigt bra artiklar och köpa annonser på sociala medier. Målet är marknadsföring.

4# Content is King

Du måste skriva riktigt bra artiklar. Läsvärda blogginlägg som verkligen hjälper dina läsare med deras problem. Skriv inte om dig själv. Skriv för dem.

Kommentarer är stängda.
nisarg