3# tips för att bli en seriös bloggare

3# tips för att bli en seriös bloggare

Vill du verkligen lyckas med din blogg? Då är det dags att satsa på den riktigt professionella ligan. Du måste börja blogga och bete dig som en professionell bloggare. Här kommer tipsen till den seriösa bloggaren.

1# Skapa en bra arbetsplats

Det är ofta som man tänker sig att bloggaren ligger i soffan med en kopp kaffe i ena handen och chipspåsen i den andra, lugnt skrivande på sin blogg samtidigt som denne tjäna pengar. Det har väldigt lite med verkligheten att göra. En professionell bloggare är en företagare. Visst kan du sitta i soffan och arbeta, men alla seriösa bloggare har också en riktig arbetsplats. Din blogg är ditt företag: det är ett projekt som i slutändan ska generera pengar. Du behöver ett bra skrivbord, bra arbetsstol, skrivare med skanner och annat användbart kontorsmaterial. Du hittar allt för en effektiv arbetsplats hos officedepot.se, också fläktar att använda under varma sommardagar.

2# Marknadsföring

Professionella bloggare skriver inte bara på sina bloggar, de marknadsför också bloggen. Det räcker inte med att du har en bra blogg, du måste också vara aktiv på sociala medier och gärna ha en YouTubekanal. Du kan behöva betala för annonser på Pinterest och Facebook för att få besökare och därmed inkomst. Många internetföretagare, så gott som de flesta, investerar i reklam. Utan den investeringen kan de ofta inte få nog med läsare. Börja med att investera femtio kronor i veckan. Analysera vad som händer och förbättra dina annonser. Det tar tid, men med kombinationen av betalda annonser samt att du arbetar hårt på din närvara på sociala medier, så har du möjlighet att lyckas.

3# Innehåll

Det absolut viktigaste för att lyckas som bloggare är innehållet. När du marknadsför dig, så måste ju läsarna hamna hos en bra produkt. Dina bloggartiklar är den produkt som du “säljer”. Du behöver skriva många och långa artiklar om det ämne som du har valt att nischa din blogg kring. När du skriver ska du fokusera på vad som kan vara intressant för dina läsare. Du ska inte skriva mycket om dig själv, det är inte därför folk har sökt efter den information som finns på din sida. Läsarna har surfat in på din sajt för att de har sök efter en särskild information som de har nytta utav i sina vardagsliv. Leverera den kunskapen och du kommer att få en välbesökt blogg.

Kommentarer är stängda.
nisarg