Så driver du en reseblogg utan att resa utomlands

Så driver du en reseblogg utan att resa utomlands

Allt fler svenskar väljer att semestra i Sverige, vilket har skapat begrepp som Svemester och hemester. Influencers och bloggare som flyger långt för nöjes skull ratas av läsarna. Om du vill driva en reseblogg utan att resa över halva jordklotet är din tid nu. Här kan du läsa om hur du går tillväga.

Utnyttja den nya flygfria trenden

Många bloggare och andra influencers har under lång tid byggt sin identitet kring resande till exotiska platser. Inspirerande bilder från stränder på andra sidan jorden och glittrande metropoler har varit en viktig komponent för att måla upp en image att vara en världsvan och framgångsrik bloggare. De senaste åren har dock en het debatt blossat upp kring människors flygvanor. Framför allt influencers har kritiserats och begreppet flygskam började användas flitigt. I takt med att influencers som flög för nöjes skull kritiserades öppet i sociala kanaler förändrades även svenskarnas beteende. Allt fler väljer nu att semestra i lokalt. Du som nybliven bloggare kan utnyttja detta till din fördel.

Packa bilen och kameran

För att starta en reseblogg med fokus på Sverige och lokalt semestrande krävs det att du planerar. För att skapa intressant innehåll till din blogg behöver du bland annat en plan över vilka platser du vill besöka i Sverige. En bra kamera är A och O för att ta inspirerande bilder. Packa bilen och installera ett högkvalitativt takräcke så att du får plats med all utrustning och rekvisita som behövs.

Hitta din nisch

Tänk noggrant igenom din nisch innan du ger dig iväg så att du anpassar din packning efter detta. Ett bra tips är att utgå från vad du själv gillar och skriva om det. Det måste självklart även finnas personer som delar ditt intresse för att bloggen ska bli framgångsrik. Kanske vill du haka på den rådande vandringstrenden eller kanske skriva om bästa surfingen i Sverige?

Kommentarer är stängda.
nisarg