Hur väljer man nisch? Ska man ha en nisch?

Hur väljer man nisch? Ska man ha en nisch?

En del bloggare har en tydlig agenda redan från början när de börjar skriva. Andra listar ut efter ett tag vad de tycker om att skriva om och började helt enkelt att blogga för bloggandets skull. Det är bra om man skriver för att man tycker att det är roligt. Det är nämligen mycket svårt att lyckas i bloggvärlden om man inte brinner för det man gör. Dock är det idag ett omdebatterat ämne huruvida man ska nischa sin blogg, en del tycker att man absolut inte ska göra det och hålla bloggen öppen till att skriva precis vad man vill medan andra upplever att det är ett måste att nischa sig. De kan gå så pass långt att de säger att om du inte nischar dig kommer du aldrig att lyckas.

En nisch kan vara bra, men också dålig och i slutändan är det upp till var och en att avgöra om en nisch passar deras blogg eller inte. Ha i åtanke att när du har skapat en nisch kan det vara svårt att byta nisch eller ta sig ifrån nischen som du skriver om utan att helt börja om med en ny blogg. En nisch innebär att man alltid skriver ifrån en viss aspekt. Att nischa sig handlar om att man fokuserar främst på en typ av verksamhet, område eller ett ämne. Att nischa sig kan handla om att man skriver om allt ur ett miljöperspektiv eller bara skriver om ämnen som har att göra med miljön. Det kan även vara en röd tråd genom bloggen, att det kommer fram att det är väldigt tydligt att du brinner för miljön och att du tar upp hur du tänker i olika typer av vardagssituationer/ hur du handlar eller vad du undviker men trots det fortfarande skriver om din vardag.

Andra tycker att det blir roligare och dessutom lättare att få en blogg att lyckas om man inte nischar sig, när man kan skriva brett och vitt om allt det man bryr sig om eller är intresserad av. Detta kan vara en bra idé i början innan dess att man har etablerat en skrivstil och när man fortfarande lär känna sig själv som bloggare, När man börjar blogga är det viktigt att man ser till att det är roligt och att man inte börjar att se det som ett jobb förrän det betalar.

Kommentarer är stängda.
nisarg