Hur marknadsför man sin blogg?

Hur marknadsför man sin blogg?

Tycker du att du har för få läsare som hittar till din blogg? Då kanske det är dags för dig att marknadsföra bloggen. Om man aldrig har marknadsfört något förut kan det vara svårt att komma igång. Faktum är dock att det finns många bra tjänster idag för den som vill marknadsföra bloggen och de är dessutom lätta att använda sig av. Det viktigaste är att du har koll på din statistik och vart läsarna kommer ifrån. Om du vet vart dina läsare kommer ifrån är det enkelt att utveckla detta för att få fler läsare att komma från samma ställe. Det gäller att du marknadsför din blogg på så många ställen som du bara kan. Sociala medier, bloggportaler, skaffa bloggkollega och marknadsför din blogg i kommentatorsfält.

Det är dessutom värt att ta en titt på SEO och se vad du kan göra för att få din blogg att bli ett mer relevant resultat, detta är någonting som man kan ta hjälp med och om man är väldigt seriös med sitt bloggande kan man till och med betala någon för att sköta SEO åt en. Det kan verka som en överdrift men om du vill bli synlig och berömd och ha en stor blogg krävs det att du gör allt vad du kan för att detta ska bli möjligt. När du har bestämt dig för att bli berömd är bloggandet näst intill ett heltidsjobb. Det krävs att du lägger mycket tid på det för att det ska fungera. Om du inte vill göra det men trots det vill bli berömd är det en bra idé att betala någon annan för att marknadsföra dig. Det finns många olika sätt att göra det på men överlag vill du att din blogg ska växa med tiden. Du vill inte bara att läsare ska hitta till din blogg tillfälligt, du vill även att de ska stanna kvar. Därför är det viktigt att relevanta läsare hittar till din blogg.

Ett bra sätt att marknadsföra bloggen på är om man vet vad man marknadsför. Marknadsför du dig själv som människa eller skriver du om något som verkligen är viktigt för dig? Skriver du till exempel om hållbarhet eller mode? Om du har en nischad blogg är det enklare att marknadsföra bloggen då dina läsare vet vad de kommer att finna när de kommer till dig. Det är dock inte någonting som passar alla och många tycker om att skriva mer brett istället för att hålla sig till ett eller ett fåtal ämnen. Hur du vill göra är upp till dig. Du kan registrera din blogg på olika bloggportaler som visar de allra populäraste bloggarna och framför allt de allra populäraste inläggen.

Kommentarer är stängda.
nisarg