Sidor värda några minuter

Sidor värda några minuter

Det här inlägget kommer inte bestå av en lista med de “bästa” eller “största” bloggarna inom något ämne. Helt utan pretentioner kommer jag bara ge er en liten lista med tips på bloggar, och andra sociala medier, som kan vara värda ett besök om du har några minuter att fördriva.

[IMAGE=eW5ttPdjXlwv.jpg]

People on the Underground

[IMAGE=etxuWSbO1hd2.jpg]

Ett instagramkonto som publicerar läsarnas fotografier som tagits i Londons tunnelbana. Ett slags ”hurra” för livet i ‘the Tube’. Från det vardagliga till det bisarra och vidare. Utklädda människor, märkliga husdjur, kändisar och mycket jobbpendling.

Miss Ruby Rewievs

Miss Ruby Rewievs är en av nätets bäst skrivna bloggar för recensioner av sexleksaker. Hon är baserad i Kanada och skriver ärliga och upplysande recensioner. Om hon inte recenserat en sexleksak är den inte värd att ha. Köper leksakerna gör du sen hos Vuxen.se, en av Sveriges mest välsorterade nätbutiker för sexleksaker. I deras sortiment hittar du allt från dildos till handklovar och enormt påkostade sexdockor.

Mind Hacks

En fantastisk blogg för den som är intresserad av neurovetenskap och psykologi. Mind Hacks drivs i huvudsak av Tom Stafford som är doktor i psykologi vid University of Sheffield. Här publiceras bland annat lättbegripliga sammanfattningar av vetenskapliga studier på ett betydligt mer exakt sätt än vad sensationella nyhetsartiklar i vanlig media gör.

Bad Science Blog

För skeptikern finns det få bloggar som är bättre än Bad Science Blog. Ben Goldacre som driver bloggen har gjort det till sitt uppdrag att uppmärksamma fall där företag och medier använder sig av vetenskap på tveksamma sätt. Om du börjar följa den här bloggen kommer du lyssna extra noga nästa gång ett företag säger att deras produkter bygger på ”vetenskapliga grunder”.

Strange Science

En blogg som består av en fascinerande blandning av vetenskapliga fakta som de som driver bloggen hämtat från gamla studier och illustrationer. Här kan du till exempel lära dig hur det gick till när forskare lärde sig hur de skulle sätta ihop dinosaurieskelett. Det finns också gott om djuplodande texter som resonerar kring kända tänkare som Leonardo da Vinci.

Real Anime Food

En blogg som handlar om att laga mat som äts av karaktärerna i olika anime-filmer? Varför inte? Bloggen drivs av en anonym amatörkock som lägger ned stor möda på att så naturtroget som möjligt återskapa maträtter från japansk tecknad film så att den så långt det är möjligt så att maten ser ut som det som serveras i bild.

Kanye Wests Twitterkonto

Att följa Wests Twitterkonto är inte någon nödvändighet, men det är definitivt en av de enskilt mest underhållande kontona på Twitter som det är värt att emellanåt besöka. Precis vad som helst kan hända. Megalomani, beefar med kändisar och djupa självreflekterande tweets om religion och filosofi.

Kommentarer är stängda.
nisarg