Privatliv och bloggande

Privatliv och bloggande

När det kommer till att blogga kan det vara svårt att hitta en lämplig gräns mellan privatliv och bloggande, du kanske har bestämt dig för att bli en stor stjärna inom bloggandet och faktum är att du måste dela med dig av något för att du ska kunna bli det. Ingen vill läsa om någon som inte har åsikter eller erfarenheter, många är sugna på att läsa om olika typer av skvaller och när man bloggar bjuder man in människor till sitt liv. Det handlar dock om att hitta en balans för vad man vill dela med sig av och vad man inte känner sig bekväm med att skriva om.

Det är viktigt att du sätter balansen tydligt från början, kanske blir du en av de bloggare som ser till att dela med sig om allt eller så blir du en av de som fortsätter att vara mystiska. Faktum är att det finns många bloggare som blev berömda innan dess att de gick ut med vem de var. De bloggade helt enkelt anonymt och skrev så öppet och intressant att människor ville läsa om deras liv ändå. Idag kan detta vara en svår väg att gå om du har bestämt dig för att bli nästa storbloggare. Det finns helt enkelt så många människor som delar med sig av precis allt på sociala medier att det kan vara svårt att vinna över dem när de dessutom visar vilka de är, hur de ser ut och vart de jobbar och så vidare.

Det kan dock vara en god idé att sätta gränser för vad du vill blogga om, till exempel blogga aldrig om din chef om du har ett vanligt jobb, blogga inte heller om din pojkvän allt för mycket och problem ni har och blogga inte om bråk med dina vänner. Det kan nämnas men bör göras på ett diskret och schysst sett. Var försiktig med att skriva negativt om andra människor. Det är mycket möjligt att de kommer att läsa det och ta illa vid sig och att det kommer att skada er relation ytterligare. Skriv därför ingenting på din blogg som du inte skulle kunna säga till människan själv och fråga dig själv om det verkligen är nödvändigt att dela det med hela världen?

Kommentarer är stängda.
nisarg