Skapa en bra arbetsmiljö som bloggare

Skapa en bra arbetsmiljö som bloggare

Att vara bloggare och egenföretagare kan vara kul, spännande och härligt. Det kan även vara utmanande och stundvis väldigt ensamt. Det är därför viktigt att skapa en produktiv och hälsosam arbetsmiljö när du är din egen chef. Att alltid arbeta hemifrån är sällan en bra idé eftersom arbetsmiljön hemma är sämre än på ett kontor. Här kan du läsa mer om hur du skapar den bästa bloggmiljön.

Hyr kontor med andra egenföretagare

Bara för att du är din egen chef betyder det inte att du måste sitta hemma och jobba. Investera i ditt företag och hyr ett kontor. En kontorsplats kan vara väldigt dyr, men om du går ihop med andra egenföretagare kan ni hyra ett centralt och mysigt kontor till ett bra pris. Det underlättar dessutom att skapa bra jobbrutiner samt att tydligt kunna skilja på arbete och fritid.

Ha bestämda arbetstider

När du bloggar eller driver eget företag kan det vara svårt att sätta tydliga gränser. Många arbetar på oregelbundna tider och ofta på kvällar och helger. För att du ska ha en chans att varva ned och få ny energi är det viktigt att du i största möjliga mån försöker ha bestämda arbetstider.

Ta en paus från skärmen ibland

Som bloggare spenderar du förmodligen mycket tid framför datorn och mobilen. De digitala skärmarna är riktigt dåliga för kroppen och kan ge irriterade ögon, huvudvärk och ont i ryggen. Se därför till att ta en paus från skärmarna.

Kommentarer är stängda.
nisarg