Skapa en hälsoblogg

Skapa en hälsoblogg

Hälsa är ett ämne som många är intresserade av och därför är det ett bra ämne för din blogg om du vill få många besökare. Det är en stor fördel om du själv har ett brinnande intresse för hälsa och har egna erfarenheter som du kan dela med dig av till dina läsare.

[IMAGE=dGgCMAeQMb67.jpg]

Hälsa – ett brett ämne

Ämnet hälsa innefattar kost, fysisk och psykisk träning och du kan välja att skriva om alla delar av området eller att endast skriva om till exempel styrketräning eller en viss kosthållning. Vad du än väljer gäller det att se till att du kan mycket om ämnet så att du kan ge dina besökare tips och råd på olika övningar och recept. Om du vill kunna leva på din blogg bör du även vara aktiv på sociala medier för att få så många följare som möjligt. Du behöver också kontakta potentiella samarbetspartners för att ordna reklamsamarbeten som gör att du tjänar pengar. Blir din blogg stor måste du också starta ett eget företag för att kunna fakturera dina kunder. En av fördelarna med att ha ett företag är att du kan sälja dina fakturor på capcito.com och på så sätt få in pengar snabbt.

Nischa din hälsoblogg

Att nischa din hälsoblogg kan vara en fördel eftersom det gör dig mer unik inom ett visst område. Exempel på nischade hälsobloggar är bloggar som handlar om en viss typ av diet som exempelvis LCHF eller en vegansk kosthållning. Lägg gärna ut recept och bilder på din mat på bloggen och beskriv hur du äter under en vecka. Om du istället nischar dig inom träning kan du till exempel skriva om hur besökarna kan öka sin muskelstyrka på gymmet genom att ge exempel på effektiva träningspass. Spela gärna in videoklipp där du filmar dig själv när du utför övningarna för att tittarna ska förstå hur de ska utföra övningen. Även om din blogg har en träningsinriktning är det också bra att då och då skriva om kost som gör att träningsresultatet optimeras.

Att skriva om viktnedgång är ett annat bra ämne för en hälsoblogg. Idag är mer än hälften av Sveriges befolkning överviktig, vilket gör att det är många som är intresserade av tips på hur de kan gå ner i vikt. Om du själv har varit överviktig och lyckats komma i form kommer din berättelse att inspirera andra. Beskriv hur du gjorde och hur du gör för att behålla motivationen. Tipsa till exempel om mat som mättar bra men innehåller få kalorier och ge gärna exempel på effektiva träningspass som bränner fett och gör att kroppen blir fastare. Lägg gärna ut inspirerande bilder på goda och nyttiga måltider och mellanmål som dämpar sötsuget.

Kommentarer är stängda.
nisarg