Skapa en blogg

Skapa en blogg

Att starta en blogg är mycket enklare än du tror. Det tar endast någon minut att skapa en blogg och därefter kan du vara igång och skriva. Faktum är att det finns så pass många bloggportaler tillgängliga idag att du enkelt kan välja en av dem, registrera dig, skapa en adress, välja en färdig design och därefter kan du ta några minuter för att skriva ditt första inlägg. Du kan alltså ha ditt första blogginlägg publicerat inom 10 minuter, tycker du att det låter otroligt? Då har du aldrig förut skapat en blogg, det är nämligen precis så enkelt som det är.

Detta handlar dock om en gratis blogg och om du bestämmer dig för att redan från start bygga din egen hemsida kommer processen att se annorlunda ut och det kommer att ta mer tid. Faktum är att det givetvis är svårare att bygga en hemsida än det är att välja en som redan är färdig och anpassad för syftet. Det kan dock vara värt det om du redan från start vet att du vill vara seriös med ditt bloggande. Faktum är att det finns många fördelar för en ny bloggare att börja på en bloggportal. En av dem är som exempel det faktum att man kommer få gratis reklam för bloggen. Om du får tillräckligt många läsare till din blogg kommer din blogg att visas bland andra inlägg och ibland till och med på startsidan. Detta är någonting som du inte vill tacka nej till som bloggare och därför kan det vara bra för dig rent läsarmässigt att börja på en bloggportal.

När du har skapat din blogg och publicerat ditt första inlägg är det dags för dig att börja skicka ut länken till din släkt och dina vänner. En väg att gå är att publicera den på olika sociala medier men du kan även ha länken i slutet av mejl och meddelanden som du skickar ut. Försök att sprida din blogg så mycket som möjligt. Se till att vara aktiv och läsa andras bloggar och kommentera, skapa bloggvänner och framför allt ha roligt medan dess att du bloggar!

Ha i åtanke att om du vill komma igång och starta en blogg kan du göra detta direkt, du kan alltid förändra din design senare och du kan flytta din blogg till en egen domän vid ett senare tillfälle. Du kan till och med radera inlägg som du tidigare har publicerat och du behöver inte bestämma dig direkt om du vill tjäna pengar på din blogg och i så fall hur du ska göra det. Du behöver inte ens bestämma dig för en nisch direkt, du kan ta allt eftersom det kommer och lära dig att driva en blogg efter vägen.

Kommentarer är stängda.
nisarg